Een kruidencursus in Frankrijk

Wil je de geneeskracht van de natuur en haar planten ontdekken?

In het kort:

Een kruidencursus tussen hemel & aarde in natuurpark 'Le Morvan' in de Franse Bourgogne. Midden in de stille ongerepte natuur, leren en ontdekken over geneeskrachtige planten. Met je neus erboven op! Tijdens een cursus verzamel je betrouwbare kruidenkennis en geneeskrachtige planten waar we in het sfeervolle kruidenatelier bereidingen van maken. Er is ook een mogelijkheid om bij ons in (Lala) 'Le Prenet' te logeren. Een gouden combinatie; een geheel verzorgd verblijf, opladen in de natuur en je wijden aan de kruiden. Je keert na afloop kruidenwijs, geïnspireerd en opgeladen huiswaarts. Met waardevolle kruidenkennis, een vol hart en een kleine voorraad prachtige kruidenproducten in je koffer. Daar sta ik voor en daar sta ik achter! Zoals de Fransen zeggen: "C'est ma raison d'être."


Is dit iets voor jou?

Kruidenvakanties/cursussen en workshops zijn voor de wildplukkers, vrijbuiters, nieuwsgierigen, leergierigen, plantenlovers, veranderaars, verwonderaars, aardebewaarders, natuurliefhebbers, ontdekkers, beginnende, gevorderde en professionele kruidenkenners. Voor allen die kiezen voor een leven dichterbij (en in harmonie) met de natuur, haar seizoenen en gulle geneeskracht en voeding. Er zijn kruidenworkshops en cursussen met een bepaald thema, van een dag(-deel), of meerdere dagen. De kruidencursussen en workshops zijn afgestemd op het ritme van het seizoen en de geneeskrachtige planten die daarbij horen. De natuur als leer- en heelmeester. In het kruidenatelier, de tuinen en onderweg (met de voeten in de beek of in de schaduw van een oude eik) vertel ik over de geneeskrachtige planten. Je leert hoe je op een juiste manier de planten kunt herkennen, oogsten, verwerken en toepassen voor jezelf en je naasten. Waarom? "Omdat de natuur onze oorsprong is". 


In het kruidenatelier leer je (genees)krachtige kruidenbereidingen te maken

Afhankelijk van de cursus ontdek je hoe je een zalf, tinctuur, olie, maceraat, melange voor 'la tisane', azijnextractie, oxymel, natuurlijke antibiotica, kruidenwikkel, crème, balsem, shampoo, gezichtsverzorging, tandpasta, schoonmaakmiddel, salade, pesto, soep, kruidenzout (en nog zoveel meer) kunt maken. Allemaal heilzame, natuurlijke, krachtige en plantaardige kruidenbereidingen die je voortaan thuis kunt maken met geneeskrachtige planten uit de natuur. Met een hart van en voor kruiden. Dat is toch een verrijking?Laten we het goed hebben met elkaar en de seizoenen vieren met kruiden!


Accommodatie & logies

Als je wilt meedoen aan een kruidencursus dan kan je er ook een (geheel verzorgde) vakantie van maken en blijven logeren. Er zijn een aantal mogelijkheden. Boven het kruidenatelier is de slaapzolder. Voorheen  de oude hooizolder.  Daar staan zeven eenpersoonsbedden en daar hangen de kruiden te drogen. Stel je eens voor, slapen te midden van de geurende kruiden. In het wilde kruidenveld achter de boerderij en kruidenatelier is er plek voor een paar kleine tentjes. Er is ook plaats voor een camper. Buiten is er een warme en koude douche met zicht op de heuvels en bosrand. Je kunt met ons mee-eten. Vanzelfsprekend kan je de kruidencursussen ook zonder logies boeken. Lief je een landschap dat omarmt, donkere nachten, een heldere sterrenhemel, stilte, eenvoud, schoonheid en rust? 

Bienvenue bij (Lala) Le Prenet, tussen hemel & aarde dans Le Morvan

'Parce que la nature est notre origine'