over mij

'Schakel tussen mens en natuur'

Mijn naam is Nataschja en ik ben in 1970 in het vroege voorjaar geboren tijdens een sneeuwbui. Sinds maart 2019 woon ik in een oude boerderij in Frankrijk, in het zuiden van het natuurpark de Morvan. Ik leef samen met mijn man Carel, hond Doran. In mijn leven tot nu toe heb ik drie verschillende richtingen gevolgd: eerst die van het theater en de dans. Daarna die van de kruiden en altijd die van de natuur. Veel geluk en fascinaties zijn hieruit voortgekomen: het plantenrijk, de wereld van de geuren, aromatherapie, tuinieren, groenten en kruiden verbouwen, wandelen, mythes en natuurrituelen, verhalen vertellen, stilte, kruidenbereidingen, de natuur als leer en heelmeester etc. Ik leef het leven in verbinding met de natuur en haar seizoenen. Daarnaast is er de drijfveer om te creëren, schoonheid te brengen, kruidenkennis door te geven, en goed voor moeder aarde te zorgen. Mijn missie, 'raison d'être' is mensen weer in verbinding brengen met hun oorsprong, de natuur. En daarbij alles zo klein en simpel mogelijk te houden.

Als je goed voor de natuur zorgt, zorg je ook goed voor jezelf.  En dat is wederkerig, de natuur zorgt dan ook goed voor jou.  Want de natuur is onze oorsprong en een schatkamer. Leef met de seizoenen en je komt nog dichter bij jezelf uit.


La terre, le ciel, la chaleur du feu, le chant de l'eau. Je le sens vibrer dans mon âme, dans mon esprit, dans mon cœur.