kruidenzalf maken 2024

Het blijft een wonder, de geneeskracht van een kruid voor de huid.

Vrijdag 12 april - zaterdag 20 april - zaterdag 4 mei - vrijdag 17 mei

De natuur is een mirakel want heel veel kruiden die om ons heen groeien hebben een geneeskrachtige werking voor onze huid. En die geneeskracht kan je in een kruidenzalf "bewaren". Er zijn bijvoorbeeld kruiden die jeuk stillen, de huid verzachten, wondjes genezen, zonnebrand, droge huid en eczeem verzachten etc. In deze workshop gaan we de natuur in om de kruiden te oogsten waarvan we in het kruidenatelier zalven gaan maken. Ik leer je stap voor stap hoe je een kruidenzalf kunt maken. Zo heb je voor je leven een degelijk recept waarmee je voortaan zelf kunt experimenteren met andere kruiden, wassen en (etherische) oliën. De kruidenkennis die ik in deze workshop met je deel gaat o.a. over de geneeskracht van deze planten voor de huid en de grondstoffen die je kunt gebruiken om een zalf te maken. Je gaat naar huis met drie zalfgemaakte zelfjes ..eh... zelfgemaakte zalfjes en een goede investering in natuurlijker leven. Ik verzeker je dat dit één van de leukste workshops is.


Praktisch

  • We starten om 10h30 uur en ronden af om 16h00 uur. 
  • De kosten zijn € 55,- Dat is inclusief mijn bezielde begeleiding, kruidenkennis, de workshop op papier, alle grondstoffen en gebruik van materialen, koffie, thee, tisane, 'quelque chose de délicieuse'.
  • Je neemt je eigen lunch mee en misschien iets lekkers om te delen.
  • Houd het weerbericht in de gaten en pas je kleding en schoeisel daarop aan.
  • Deze workshop gaat van start vanaf 4 personen en er is plaats voor maximaal 8 personen. Graag aanmelden via het aanmeldformulier.

 


Vier de seizoenen met kruiden!