Kruiden voor huid en haar 2024

Maak je eigen natuurlijke & verzorgingsproducten

Met een hart van en voor kruiden

Het gebruik van natuurcosmetica is steeds geliefder. Deze producten zijn lief voor de natuur en voor huid en haar. Met kennis van kruidenzaken zijn ze heel goed zelf te maken. Zo weet je wat je op je huid smeert (en het is aardig voor je portemonnee). Deze workshop is een bijdrage aan meer zelfvoorzienend leven, zorg voor de natuur, milieu en jouw gezondheid. Daarbij durf ik te zeggen dat de kwaliteit van zelf gemaakte verzorgingsproducten net zo goed (of zelfs beter) is als de bekende merken. Iets maken met en van kruiden is een fijne bezigheid en een groot pluspunt is dat je alle verzorgingsproducten kunt aanpassen aan de wensen van jouw huid en haar. Want voor elke haar- en huidtype is er een kruid.


Kosten en praktisch

 • Elke workshop start om 14h30 en we ronden af om 16h30. 
 • De kosten zijn € 45,-
 • De prijs is incl. alle materialen, grondstoffen, verpakkingen, kruiden, etherische oliën, de w-shop op papier en koffie & thee.
 • Omdat ik voor deze workshop voor iedere deelnemer grondstoffen inkoop, vraag ik een aanbetaling. Zie PDF onderdaan.

Overzicht van de workshops 2024

Crème voor het gezicht - 22 februari

In deze workshop maken we een crème voor het gezicht. Met kruiden die ervoor zorgen dat de winterhuid weer een frisse kleur krijgt. Je ontdekt de kruiden en natuurlijke grondstoffen als (etherische) olie, was, plantenboter, hydrolaat die passen bij jouw huidtype. Met dit degelijke recept kan je voortaan je eigen gezichtscrème maken. Met de grondstoffenkennis kan je de crème voortaan aanpassen aan de seizoenen en behoefte van je huid.

Handen & voeten - 25 april

Hoera! het tuinseizoen begint weer. Daarom is deze workshop  geheel gewijd aan de verzorging van de handen en  voeten. Deze ledematen  verdienen extra aandacht en verzorging. Met huidverzorgende oliën, kruiden en etherische olie kan je je handen en voeten een rijke verzorging bieden. Daarom maken we een grote pot handen en voetenbalsem. Met ingrediënten die kloofjes en een droge, ruwe huid verzachten.

Tandpasta - 28 maart

Weg met de plastic tube! In deze workshop maken we een tandpasta met alleen maar ingrediënten die natuurlijk zijn. Met kruiden en etherische oliën die absoluut goed doen voor de gezondheid van onze tanden, tandvlees en mond. En...deze tandpasta hoeft niet in een plastic tube. Ontdek de kruiden en etherische oliën voor een gezonde en 'beau grand sourire'.

 

 

Zonnebrandbescherming - 16 mei

Hoewel de zon ons goed doet,  is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van zon. Veel zonnebrandcrèmes die je in de winkel koopt bevatten stoffen die belastend zijn voor onze huid en gezondheid. Hoe fijn is het  om zelf 100% natuurlijke zonneproducten te maken. In deze workshop maak je een aftersun en zonnebrandlotion.


Luchtige bodybutter - 24 oktober

De gure maanden komen er weer aan. Onze huid heeft dan extra verzorging nodig. In deze workshop maken we een luchtige, kruidige bodybutter. Je komt te weten welke kruiden, (etherische) oliën en plantaardige boters bij een bepaald huidtype horen. Daarnaast ontdek je de werking van bepaalde geuren op je gemoed.  Na deze workshop kan thuis van hartenlust experimenteren en een bodybutter maken die jouw huid nodig heeft. 

Lippen en oogcontouren - 21 november

De huid van de lippen en rondom de ogen kunnen tijdens de wintermaanden extra verzorging en bescherming gebruiken. Met  kruiden en 100% natuurlijke grondstoffen kan je hiervoor prachtige producten maken. Tijdens deze workshop maken we een lippenbalsem met eventueel een plantenpoeder om de balsem een kleur te geven. Daarnaast maken een balsem voor de oogcontouren met een verstevigende werking. En dat alles met planten uit de natuur! 

 


Kruidenshampoo - 12 december

Shampoobars, ik heb ze gekocht en gemaakt maar eerlijk...ik en mijn haren worden er niet blij van. (Misschien heb ik het juiste recept nog niet gevonden?) De kruidenshampoo die je in deze workshop maakt, is vloeibaar en schuimt. Daar word ik wel blij van. Dit recept wil ik met je delen. Stap voor stap leer je de shampoo te maken met als hoofdingrediënt een tisane van bijvoorbeeld rozemarijn of goudsbloem. De rest van de ingrediënten zijn ook natuurlijk, plantaardig en niet milieubelastend.  Daarnaast vertel ik welke kruiden (echt, bij elke haardos past een kruid) en etherische oliën bij een haartype passen. Zo maak je een shampoo die past bij jouw haar of de haardossen van je familie/vrienden! (EN de shampoo gaat in een glazen fles die je kunt hergebruiken.)


Download
Neem even de tijd om het formulier te downloaden en door te lezen. Merci!
Voorwaarden betalen & annuleren
Kruiden huid en haar. Voorwaarden 2024.p
Adobe Acrobat document 480.3 KB
Workshop natuurcosmetica maken

Aanmeldformulier

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.Wat kan je verwachten van zo'n workshop?

 • Je leert in elke workshop, stap voor stap, een natuurlijk verzorgingsproduct te maken.
 • Je ontdekt wat de beste kruiden, etherische oliën en grondstoffen zijn om een verzorgingsproduct te maken.
 • Je komt te weten wat de verzorgende eigenschappen van deze grondstoffen en kruiden voor huid en haar zijn.
 • Je gaat na afloop naar huis met een kruidig verorgingsproduct passend bij jouw huid/haar/persoonlijke voorkeur.
 • Het verzorgingsproduct dat je maakt zal heerlijk geuren, intens verzorgen en niet onderdoen voor de bekende merken.
 • Er worden 100% gifvrije, natuurlijke, plantaardige (met uitzondering van bijenwas) en dierproefvrije grondstoffen gebruikt.
 • De kruiden en meeste ingrediënten zijn biologisch.
 • Je krijgt het de cursus en het recept mee op papier.
 • Het zijn goed uitgedachte basisrecepten waarmee je thuis kunt experimenteren betreffende kruiden, (etherische) oliën, was etc.
 • Na afloop van elke bijeenkomst neem je een kwaliteitsproduct mee naar huis.
 • Het is heerlijk om met elkaar in het kruidenatelier iets moois met kruiden te maken. Dat past bij mijn motto:

Laten we het goed hebben met elkaar!


Weet jij wat je op je huid smeert?

Onze huid is het grootste orgaan dat we hebben. De huid is doorlaatbaar en datgene wat we erop smeren komt terecht in ons lijf. Voordat ik mijn kruidenstudie volgde, snapte ik niks van de ingrediënten die in kleine lettertjes op de etiketten van verzorgingsproducten stonden. Nu herken ik ze en weet ik wat ze voor de huid doen en helaas ook dat sommigen synthetisch zijn. Waardevolle en natuurlijke stoffen zijn met een vergrootglas te vinden. De fabrikanten doen beloftes: de stoffen in crèmes zijn vocht inbrengend, tegen huidveroudering, voedend, verzachtend etc. Maar klopt dat? Eerlijk? Meestal niet. De verzorgingsproducten die je in deze workshops maakt, zijn 100% natuurlijk en boordevol waardevolle stoffen voor huid en haar. Met een hart voor en van kruiden! Denk aan basilicumkruid in een crème om een stralende huid te krijgen. Of rozemarijn en grote brandnetel in een shampoo om de haargroei te stimuleren. Dat zijn heerlijk geurende producten die lief zijn voor jou en de aarde.


De verzorgingsproducten die je in het kruidenatelier leert maken zijn voor eigen gebruik en mogen niet worden verkocht of in productie worden genomen. Hiervoor gelden strenge regels en heb je de juiste diploma’s  nodig. Maar hoe leuk is het om je vrienden en familie te verassen met een fijne shampoo of bodybutter?