Workshop van een dagdeel

Woensdagochtend, kruid van de maand.

Maak uitgebreid kennis met een geneeskrachtig kruid uit de natuur

Tijdens deze workshop op de woensdagochtend maak je kennis met 'het kruid van de maand'. Een kruid wat op dat moment in het seizoen bloeit en groeit. Welk kruid de hoofdrol heeft, is dus een verrassing. Wonderlijk maar waar; het zijn kruiden die op dat moment in het seizoen nodig kunnen zijn voor je gezondheid! Denk aan de vroege voorjaarskruiden met veel vitamines, mineralen die het lichaam reinigen. Of de weerstand verhogende kruiden met veel vitamine C in de herfst. In deze workshop vertel ik je over de geneeskracht van het kruid, waarbij en waarvoor je het kunt gebruiken. Je leert wat je ervan kunt maken en voor welk 'doeleinde' je die bereidingen kunt gebruiken. Je ontdekt wanneer je het kruid juist niet mag gebruiken en ik vertel over de geschiedenis ervan. Er zijn altijd mooie verhalen over een kruid te vertellen. We maken er een 'solo' tisane van en proeven het kruid ook in combinatie met andere kruiden. Een leuke manier om je kruidenkennis te vergroten van de meest voorkomende geneeskrachtige planten uit de natuur! 


Kosten en overzicht van de data.

Prijs: € 18,50  p/p. Kan contant of per pin worden betaald.

Graag aanmelden via een e-mail (info@deherborsite.com) en geef daarbij aan met hoeveel personen je wilt komen. Workshop gaat van start vanaf  4 personen.

 

Tijd: 10h00 - 11h30

 

Data 2024

  • Woensdag 13 maart
  • Woensdag 10 april
  • Woensdag 12 juni
  • Woensdag 2 oktober
  • Woensdag 30 oktober
  • Woensdag 13 november
  • Woensdag 11 december


Idee?

Deze workshop is ook te boeken om een verjaardag te vieren.

Dat kan feestelijk zijn, met je vrienden en vriendinnen een verjaardag vieren met kruiden. Ik zorg voor slingers en taart bij de tisane en koffie. Jij geeft aan welke dag en welk tijdstip je voorkeur heeft. Je kunt de workshop uitbreiden met een kruidenwandeling of het maken van een zalf, lippenbalsem etc. Neem contact op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. 


Eigenlijk bestaat kruidenthee niet. Een thee is namelijk gemaakt van de bladeren van de theeplant Camellia sinensis. Een aftreksel van kruiden in water noem je een ‘tisane’. Dat woord komt uit het Grieks wat betekent ‘drank van gerst’. Als herboriste gebruik ik ook het woord ‘infusie’. Een tisane is een eenvoudige en doeltreffende kruidenbereiding. Je kunt een enkel kruid of een melange van kruiden gebruiken. Een tisane kan je toepassen bij slapeloosheid, stress, buikpijn, hoofdpijn, menstruatieklachten etc.


Peperemunt / Mentha Piperita

'Omdat de natuur onze oorsprong is'