Salut! Er wordt momenteel aan deze website gewerkt. Is er iets onduidelijk of heb je een vraag, stuur me een e-mail. Dan kan ik je verder helpen.


vijfdaagse kruidencursussen praktische infoProgramma

Het atelier is open om 9h30. Een cursusdag start om 10h00.Tussen 12h30 en 14h00 is de warme lunch en tijd voor een eventuele siësta. Daarna gaan we verder waar we gebleven waren. We ronden de dag af rond 17h00. Mocht het nodig zijn (we overleggen) dan kunnen we de woensdagmiddag vrij plannen voor een moment van bijkomen & verwerken. Maar de natuur kent geen haast en ik ook niet. Dat betekent dat er overal genoeg tijd voor zal zijn.

Alle cursusprijzen zijn inclusief:

Betrouwbare en uitgebreide kruidenkennis die ik met passie aan jou doorgeef. Je krijgt er een beetje avontuur bij; ik neem je mee naar naar het bos, het water, de velden, de kruidentuin en heuvels. Daar ontdek je de geneeskrachtige kruiden. Je krijgt vijf uitgebreide, heerlijke, gezonde, warme (vegetarische) maaltijden tussen de middag. Er is elke dag wat fruit en 'quelque chose de sucré'.  Er is koffie, thee, bronwater en tisane. Je wordt hartelijk ontvangen. Je mag genieten van onze bijzondere plek. Het gebruik van alle materialen, de kruiden en grondstoffen voor het maken van de kruidenbereidingen zijn ook bij de prijs inbegrepen. De recepten en kruideninformatie krijg je op papier en de kruidenbereidingen neem je vanzelfsprekend mee naar huis. De stilte, schoonheid, natuur, hond Doran en onze gastvrijheid krijg je er gratis bij.

De cursusprijzen zijn exclusief logies en de reis


Logies

Aankomst zondag na 17h00 en vertrek zaterdag 10h00.

Als je blijft logeren betaal je voor volpension. Je bent de zondagavond voorafgaand aan de cursus van harte welkom vanaf 17h00. Terwijl je jezelf installeert zorgen wij ervoor dat je daarna kan bijkomen van de reis met een eenvoudige maaltijd. Kom je met een tentje, dan moet je zelf voor handdoeken, beddengoed etc. zorgen. Wil je logeren op de slaapzolder boven het kruidenatelier? Dan staat daar een fijn, gedekt bed en zijn er handdoeken voor je beschikbaar. Er is een warme buitendouche met shampoo/douchegel gemaakt in het kruidenatelier. We serveren bij het ontbijt zelfgebakken brood, eitjes van de kippen, jam van vruchten uit de tuin, granola fait à la maison, croissants, yoghurt en kaas gemaakt door de plaatselijke boeren. De avondmaaltijd bestaat uit soep en salade. Voor alcoholische dranken moet je apart betalen. De naastgelegen gite is beschikbaar om na de cursus thee en koffie te zetten en tussendoor te verblijven. Daar is ook een extra toilet en douche die te gebruiken is. ( Met als uitzondering: als een cursus door nog een extra docent wordt gegeven.) De prijs voor logies is inclusief toeristenbelasting.De planten die hierboven zijn afgebeeld staan alle drie symbool voor geld, rijkdom, wijsheid, geluk, voorspoed. Met het branden van de etherische olie of wierrook van de amandel zou je overvloed kunnen aantrekken en nodig je de helende energie van de goden uit. Geurig cederhout staat ook symbool bescherming, zuivering en genezing. Plant wat guldenroede naast je voordeur en je trekt geluk aan. De gele bloemen van de guldenroede staan ook symbool voor de zon en voor zin in het leven. Maar bovenal is guldenroede ( vooral Solidago Virgaurea) een krachtig kruid om de nieren en blaas te ondersteunen met het afvoeren van afvalstoffen. (Op de foto hierboven zie je de Solidago Gigantea).