Salut! Er wordt momenteel aan deze website gewerkt. Is er iets onduidelijk of heb je een vraag, stuur me een e-mail. Dan kan ik je verder helpen.


overzicht vijfdaagse kruidencursussen


herborisme , de basis kruidencursus

L'essentiel

17 t/m 21 JUNI 2024 &  22 t/m 26  JULI 2024

Tijdens deze vijf dagen ontdekt je de geneeskrachtige toepassing en werking van de meest voorkomende kruiden in de natuur. Je leert deze kruiden te herkennen en ontdekt welke inhoudsstoffen geneeskrachtig zijn en hoe je deze uit de planten extraheert. Daarnaast leer je hoe en wanneer je kruiden oogst en wat een juiste manier van drogen en bewaren is. In het kruidenatelier gaan we de basisbereidingen met deze kruiden te maken. Denk aan een tinctuur, natuurlijke antibiotica, elixer, kruidenzalf, kruidensiroop,  oxymel, medicinale kruidenolie, tisane, kruidenwikkel etc. Dit zijn basisbereidingen waarmee je eindeloos kunt experimenteren door ander kruiden te gebruiken. Zo kan je al deze bereidingen aanpassen betreffende de werking en toepassing. Je keert na afloop naar huis met een kleine natuurapotheek in je koffer en een hoofd en hart vol  waardevolle kruidenkennis. Deze betrouwbare kennis is tijdloos en voor altijd. Na deze cursus kan je op een natuurlijke en eenvoudige manier je gezondheid ondersteunen met planten die om je heen groeien en bloeien. Wat mij betreft is dit precies wat nodig is in deze tijd van leven. 

Prijs € 550 exclusief logies

€ 850- inclusief logies (volpension)


Werk mee met de herboriste

Voor doeners en de kleine portemonnaie

3 t/m 7 JUNI  & 5 t/m 9 AUGUSTUS 2024

Deze vijf of driedaagse 'cursus' is voor iedereen met een kleine portemonnaie en diegenen die graag de handen uit de mouwen steken. We ruilen. Ik 'mijn' kruidenkennis tegen jouw hulp in de kruidentuin en kruidenatelier. Je betaalt alleen voor het verblijf op basis van volpension.

3 dagen: Prijs €350,- inclusief logies (volpension)

5 dagen: Prijs €550,- inclusief logies (volpension)


herborisme, cursus voor gevorderden

Cours avancé

19 t/m 23 AUGUSTUS 2024

Deze vijfdaagse cursus is een vervolg op de basiscursus. Voor deze cursus heb je de kennis en kunde van de basiscursus nodig waar we dieper op in gaan. Dat hoeft niet perse de basiscursus te zijn die je bij mij hebt gevolgd. Tijdens deze dagen verdiepen we ons nog meer in de toepassing van de inhoudsstoffen van kruiden. Die kennis is als een poort naar de wondere wereld van de geneeskrachtige planten. Je ontdekt (meer met je handen dan met je hoofd) hoe je deze stoffen op de juiste manier kunt extraheren en op welke wijze je ze kunt verwerken in kruidenbereidingen. Deze zijn wat complexer om te maken dan de bereidingen uit de basiscursus. We bereiden o.a. een gel, kruidencrème, alcoholvrije tinctuur en lotion. Je keert na afloop naar huis met krachtige kruidenbereidingen, waardevolle en betrouwbare kruidenkennis en met een vol hart. 'Omdat de natuur onze oorsprong is'.

Prijs € 550,- exclusief logies

€ 850- inclusief logies (volpension)


vijf welzijnsdagen adem & kruiden

Kalmeer je zenuwstelsel met kruiden en ademtherapie

8 t/m 12 JULI 2024

In samenwerking met Manon Mommers organiseert KRUIDENATELIER DE HERBORISTE vijf welzijnsdagen die zijn gewijd aan het volledig tot rust laten komen van je zenuwstelsel. Je leert weer natuurlijk te ademen en je ontdekt welke kruiden & etherische oliën je zenuwstelsel helpen met kalmeren. Manon begeleidt je hierin middels ademtherapie en lichaamsbewustwording. Nataschja neemt je mee de natuur in en in het kruidenatelier ontdek je de geneeskrachtige planten die hierbij ondersteunend zijn. Ontdek hoe je kruiden op een eenvoudige manier kunt integreren in je dagelijkse leven om te ontspannen. Ademtherapie is daarbij een krachtige ondersteuning.

Prijs € 795,- exclusief logies

€ 1.075,- inclusief logies (volpension)


herborisme, Kruiden voor huid en haar

Maak je eigen natuurlijk, geurige en kruidige verzorgingsproducten.

6 T/M 10 MEI  ***  2 t/m 6 SEPTEMBER

Kruiden zijn ook te gebruiken voor een stralende huid en gezond haar. Met de juiste kruiden, oliën, wassen etc. maak je de beste verzorgingsproducten die je je kan wensen! Natuurlijk, plantaardig, geurig en persoonlijk. Met een hart van en voor kruiden. Deze vijfdaagse cursus is iets voor jou als je kiest voor 'lief zijn voor je lijf en de aarde'. In deze cursus ontdek je de verzorgende kracht van de natuur op je huid. 'Ontmoet' de beste kruiden voor huid en haar en leer hun verzorgende eigenschappen kennen. Daarnaast leer je alles over het juiste gebruik van plantaardig en etherische oliën, wassen, emulgatoren, klei etc. We oogsten de kruiden in de kruidentuin en in het kruidenatelier maken we de verzorgingsproducten.(Shampoobar, tandpasta, bodybutter, haarlotion, gezichtscrème, lippenbalsem, zonbescherming, voeten en handcrème, serum etc. ) Prachtige verzorgingsproducten met een hart van en voor kruiden. Alles wat je maakt neem je natuurlijk mee naar huis. De recepten krijg je erbij. Zo kan je thuis eindeloos experimenteren met andere kruiden en ingrediënten. Voortaan kan je al je verzorgingsproducten aanpassen naar je eigen voorkeur en behoefte. Zo weet je wat je op je huid smeert en ben je nog en een stap dichter bij de natuur en zelfvoorzienend leven!

Prijs € 595,- exclusief logies

€ 895,- inclusief logies (volpension)


herborisme, Verdiepende cursus

Approfondissement

Wordt georganiseerd in de zomer van 2025

Wat je daarvoor krijgt? Betrouwbare kruidenkennis en een beetje avontuur. Ik neem je mee naar naar het bos, het water, de velden, de kruidentuin en heuvels. Daar ontdek je de geneeskrachtige kruiden. Je krijgt vijf zalige, gezonde, warme (vegetarische) maaltijden tussen de middag. Er is elke dag 'quelque chose de sucré', koffie, thee en tisane  en de na de vijfde dag sluiten we af met een apéro.

Het gebruik van alle materialen, de kruiden en grondstoffen voor het maken van de kruidenbereidingen zijn ook bij de prijs inbegrepen. De recepten en kruideninformatie krijg je op papier en de kruidenbereidingen neem je vanzelfsprekend mee naar huis. De stilte, schoonheid, natuur en onze gastvrijheid krijg je er gratis bij. Kies je ervoor om te blijven logeren? ontbijt en avondmaaltijd vragen wij een extra bijdrage. Klik hieronder voor de prijzen en informatie over logeren bij Lala Le Prenet. We zien je graag. 'Bienvenue tussen hemel en aarde dans Le Morvan'. 


Het woord 'herborisme' bestaat niet. Ik introduceer het woord bij deze. Herborisme is een woord gevonden voor een leven met en voor kruiden. Wat me ook bevalt aan het woord is dat het woord 'herboren' erin is verborgen. Dat wens ik je toe, dat je na een kruidencursus en vakantie bij Atelier L'HERBORISTE herboren terug naar huis keert. Met betrouwbare, waardevolle en verrijkende kruidenkennis voor het leven. 

'Parce que la nature est notre origine'