Te huur vanaf 1 mei 2024

Salut beste bezoeker!  We zijn druk bezig met de laatste fase van de renovatie van de gîte. Daarom zijn er nog geen foto's beschikbaar van het uiteindelijke eindresultaat. Voor het idee hebben we foto's geplaats van de eerste fase van de renovatie, een jaar geleden. Ik hoop dat je met je verbeelding en fantasie al voor je kunt zien wat voor een fijne gîte het gaat worden!

Tussen hemel & aarde

In regionaal natuurpark De Morvan

Le Prenet

In een stille vallei met de naam 'Le Prenet' is onze boerderij en de gîte gelegen. De vallei is omringd door beboste heuvels, oud boerenland en 'Le Mont Genièvre'. Overal murmelen de bronnen en hoor je klaterende beekjes. De nachten zijn hier donker en stil. Wil je tot rust komen en ver weg zijn van drukte, hectiek en prikkels? Dan ben je bij Lala Le Prenet op de juiste plek. 

De geschiedenis van deze plek

Lang geleden stond er beneden in het beekdal met de talloze bronnen een oude watermolen. Omdat de mensen en het vee daar ziek werden van het vochtige klimaat in het dal hebben ze de watermolen steen voor steen afgebroken. Met ossen zijn de stenen over een oud Romeins pad naar hoger gelegen land gebracht. Op een mooie open plek, met het bos en de heuvels rondom als een omarming, hebben ze met man en macht de boerderij gebouwd. Daar zijn wij nu de gelukkige bewoners van.  

DE Gîte

Naast de voormalige koeienstal, wat nu het kruidenatelier is,  was vroeger het huisje van de knecht. Dit onderkomen hebben we verbouwd tot een sfeervolle gîte voor twee personen. We hebben zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt en gerestaureerd met respect voor de authenticiteit van het huisje.

Entrez!

Aan de voorkant van het huis, daar waar je de gîte  binnengaat, is een klein terras. Daar kan je genieten van de avondzon en luisteren naar de wind in de sparren op de top van Le Mont Genièvre. Het is gelegen aan een kleine, rustige weg. De enige passanten zijn de postbode, de boer met zijn trekker, wat buurtbewoners en soms een kudde koeien die naar een ander wei worden gebracht. 

Le salon

In de salon staan een tafel, houtkachel en twee fijne fauteuils. Een fijne plek om te lezen, een glas wijn te drinken of een film te kijken uit onze uitgebreide collectie Franse cinema op DVD (met Nederlandse ondertiteling). Bij aankomst staat er een mand met kachelhout voor je klaar. 

La cuisine

Vanuit de salon kom je in de sfeervolle, goed uitgeruste keuken. Vanuit het keukenraam heb je prachtig uitzicht over de heuvels. Er is een vierpits gasfornuis met elektrische oven en een vaatwasser aanwezig. Voor de eerste dagen zijn er de basisbenodigdheden zoals olie, zout, peper. Het gebruik van het keukenlinnen is bij de prijs inbegrepen. Diverse kruidenmelanges uit onze kruidentuin voor tisane (kruidenthee) zijn te koop in het naastgelegen kruidenatelier.

La terrasse

Via de openslaande deuren in de keuken kan je via een buitentrap naar het ommuurde privéterras met prachtig en vrij uitzicht. Hier kan je ontbijten in de ochtendzon of in de avond sterren kijken. In de nacht hoor je de kikkers in het oude lavoire, de zingende nachtegaal en de uilen in het bos.

Chambre & salle de bain

Via een trap in de salon kom je op de eerste verdieping. Daar staat een comfortabel, fris gedekt tweepersoons bed. Je hoeft dus geen beddengoed mee te nemen. Heb je liever twee enkele bedden dan regelen we dat! Vanuit de twee raampjes kan je de zon op zien komen vanachter de heuvels. Een groot raam aan de voorkant van de gîte biedt uitzicht op 'Le Mont Genièvre'. Er staat een kleine schrijftafel met uitzicht op de heuvels en er is een kast om je kleding in op te bergen. In de ruimte ernaast bevinden zich de wastafel, separate wc en de ruime douche. Er zijn voldoende handdoeken aanwezig.

We zijn de verbouwing aan het afronden. Middels de foto's krijg je een idee maar je ziet nog niet wat het gaat worden. Je hebt een portie vertrouwen en lef nodig om de gîte te boeken op basis van deze foto's maar we beloven een prachtplek voor een vakantie.


Tarief  & huurperiode

 • De gîte is in het hoogseizoen (juni & september) te huur voor minimaal een week
 • Voor een week betaal je €560,-
 • Aankomst is op de zaterdag vanaf 15h00 en vertrek op zaterdag tot 10h00
 • De rest van het jaar is de gîte is te huur voor minimaal drie nachten
 • Voor 3 overnachtingen betaal je € 240,- 
 • Aankomst is vanaf 15h00 en vertrek tot 11h00 
 • Je betaalt voor elke extra nacht € 80,- 
 • De prijs is inclusief beddengoed, handdoeken, keuken en tafellinnen, (buta)gas, een mand haardhout & wifi
 • Elektriciteit & schoonmaakkosten (€ 50,-) zijn ook bij de prijs inbegrepen. 
 • Opladen van accu's (elektrische fiets en auto) in overleg.
 • De prijs is exclusief toeristenbelasting € 1,- per persoon per nacht
 • Voor extra hout betaal je € 5,- per kruiwagen
 • We zijn dol op dieren maar om de rust te bewaren zijn huisdieren niet toegestaan
 • De gîte is alleen geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar
 • De gîte is rookvrij

Wil je de gîte reserveren?

Dat kan via het aanmeldformulier hieronder. Na ontvangst van je reserveringverzoek sturen wij je een e-mail ter bevestiging met de factuur voor betaling. We vragen een aanbetaling van 50% van de totale huurprijs, te betalen binnen 2 weken na ontvangst van de factuur. Hebben we je aanbetaling ontvangen, dan is jouw reservering definitief. Het resterende bedrag  moet worden betaald uiterlijk vier weken voor aankomst bij Lala Le Prenet. We verheugen ons op je komst!


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.