Vier de zomer van 2023 met kruiden!

Salut beste bezoeker, misschien was je van plan om je aan te melden voor één van de cursussen zomerschool 2022. Na lang "wikken en wegen" hebben we besloten de cursussen zomerschool dit jaar te annuleren. Behalve de cursus KRUID OP JE HUID op 7-13 augustus, bij cursuscentrum Mathey Beaudot. De redenen voor dit besluit wil ik  met je delen.

We zijn nog steeds bezig met het verbouwen van het kruidenatelier en de slaapzolder erboven. 21 Juni 2021 opent het kruidenatelier haar deuren. Dat is ook het startsein voor de korte kruidenworkshops. Ik ben heel dankbaar met de belangstelling voor deze workshops. Voor een meerdaagse cursus inclusief logies is er alleen meer dan een atelier en kruidentuin nodig. We willen jullie een goed onderkomen bieden. Daarvoor moeten er douches met warm water, toiletten en wastafels worden geïnstalleerd. Toen we 3 jaar geleden gingen emigreren zijn we gevraagd om mee te doen aan het televisie programma 'ik vertrek'. Van hun kant was er één voorwaarde; dat we met onze onderneming een deadline zouden hebben. Nee dus! Om te ontsnappen aan de druk, aan de prestatiemaatschappij zijn we juist vertrokken. Daarom hebben we gekozen voor een leven in stilte, rust en dicht bij de natuur. 

 

De laatste dagen van maart. De lente had zich laten zien. De natuur was ontwaakt. Maar de kou kwam terug. De bloesems van de perzikboom bevroren en de ontluikende bomen kregen een laagje sneeuw. Geen perziken dit jaar. Het werd weer stil. Alleen de merel en het roodborstje negeerden dit staartje winter. Ik liep door het besneeuwde bos achter de boerderij en ik voelde ineens hoe welkom dit voor mij was. Plotsklaps stond alles even stil. Het ontluikende leven en ik ook. En in dat moment realiseerde ik me dat ik veel te veel druk had gevoeld de afgelopen maanden. De verlangde input voor "ik vertrek" was daar. We hadden onszelf een deadline opgelegd. Dat was dus niet onze bedoelinging. De natuur kent geen haast en wij dus ook niet. Een besluit, we nemen weer tijd. Nu kunnen we ons een jaar lang verheugen op de volgende zomer. Dan is alles gereed voor jullie om een week lang bij ons de zomer te vieren met kruiden. Mèt een warme douche, een fris opgemaakt bed op de slaapzolder èn een grote schaal sappige perziken, hoop ik. Misschien zie ik je bij een van de dag-workshops deze zomer of bij 'Le Mathey Beaudot' voor de cursus KRUID OP JE HUID. Anders ontmoet ik je graag volgend jaar om samen de zomer te vieren tijdens één van de  ZOMERSCHOOL-weken. Dank voor het lezen en je begrip! Nataschja

perzikbloesem in de sneeuw

7-13 augustus 2022

Kruid op je huid bij 'Le Mathey Beaudot'.

Persoonlijke verzorgingsproducten leren maken. Natuurlijk, plantaardig en geurig.

Kiezen voor lief voor je huid en de aarde en alles met een hart van en voor kruiden.

Bloesem

Deze week wordt bij '- Le Mathey Beaudot - gegeven.

Chambre d'hôtes en cursuscentrum in Couches, Bourgogne.Zomer 2023

De natuurapotheek -basis-

Ontdek de geneeskracht en toepassing van de kruiden om je heen.

Leer kruidenbereidingen maken als zalf, tinctuur, maceraat, decoct etc.

Vlierbloesem oogsten tijdens kruidenworkshop

Aromatische kruiden

Ontdek de veelzijdige, geneeskrachtige eigenschappen van de aromatische keukenkruiden. Leer hoe je deze kruiden kunt toepassen voor je gezondheid, inwendig en uitwendig in kruidenbereidingen als zalf, gezichtsverzorging etc.

Rozemarijn oogsten tijdens kruidencursus


Vier de zomer. pak je koffer en kom naar school!

De ochtend brengen we door in de prachtige natuur. Daar ontmoet je de kruiden en leer je over de geneeskrachtige toepassing ervan. Na een uitgebreide, warme lunch (waar we de tijd voor nemen) zijn we in het kruidenatelier. Daar gaan we de kruiden verwerken in kruidenbereidingen als een zalf, crème, tinctuur, olie, shampoo etc. Vier de zomer en kom naar school om te leren over geneeskrachtige planten. Ontdek deze rijkdom van de natuur zittend in de wilde tijm, met je voeten in de beek, onder het bladerdak van een oude eik. Na een cursus ben je in staat om de kruiden voor jezelf en in huiselijke kring toe te passen. Zomerschool kruiden gaat in de zomer van 2023 van start.