workshops kruidenbereidingen augustus


Aftersun met sintjanskruid

Donderdag 4 Augustus, 10.00 uur - 11.30 uur

 

Tijdens deze workshop maak je een geurige, plantaardige en  natuurlijke aftersun. Het hoofdkruid is het sint-janskruid. Een zomers kruid 'met zonkracht in de gele bloemen'. In deze aftersun helpt dit prachtkruid de huid met herstellen na een zonnebad. De toegevoegde etherische oliën werken extra huidherstellend en verfrissend. Tijdens de workshop krijg je uitleg over de geneeskracht van het sint-janskruid en de toepassing ervan. Daarnaast kom je alles te weten over de grondstoffen waarmee de aftersun wordt gemaakt. Het recept krijg je mee naar huis. Voortaan elke zomer de natuur op je huid. 

 

Kosten: € 45,-

Inclusief tisane, materialen en het recept op papier.


Frisse kruidenshampoo met munt en rozemarijn

Zaterdag 13 augustus, 10.00 uur - 11.30 uur

 

In deze workshop ontdek je hoe je op een eenvoudige manier een verzorgende shampoo kunt maken. Een kruidige shampoo met natuurlijke grondstoffen. Rozemarijn en munt zijn de zomerse kruiden die dit keer in de shampoo worden verwerkt. Als je eenmaal weet hoe je deze shampoo maakt, kan je voortaan zelf experimenteren met kruiden en etherische olie. Zo maak je voortaan een shampoo die helemaal past bij jouw behoefte en die lief is voor je lijf en de natuur.

Kosten: € 45,-

Inclusief tisane, materialen en het recept op papier.


Verkoelende bodybutter met calendula

Donderdag 18 augustus, 10.00 uur - 11.30 uur

 

In deze workshop leer je een bodybutter te maken met natuurlijke en plantaardige grondstoffen. Als je het recept eenmaal in handen hebt, kan je het aanpassen aan eigen behoefte en wil je niets anders meer op je huid. Ik geef je uitleg over de grondstoffen en het kruid calendula, een vriend voor de huid. De bodybutter die we in deze workshop gaan maken is zomers, verfrissend en verzorgt de huid intens. 

 

Kosten: € 45,-

Inclusief tisane, materialen en het recept op papier.


Verfrissende voetlotion met salie en munt

Zaterdag 27 augustus, 15.00-16.30

 

Elke ochtend loop ik blootvoets een rondje door het kruidenveld. Verfrissend begin van een zomers dag. In deze workshop leer je hoe je een geurige en natuurlijke voetlotion maakt die de voeten verfrist en verzorgt. Ik vertel je over de toepassing van salie en munt voor onze voeten. En omdat het goed is te weten wat je op je huid smeert, geef ik uitleg over de grondstoffen die we gebruiken. Deze lotion is dus lief voor je voeten en voor de natuur.

 

Kosten: € 45,-

Inclusief tisane, materialen en het recept op papier.