sjamanisme en herborisme

Een ontmoeting tussen sjamanisme & herborisme op 10-12 juni 2022


de eerste ontmoeting

In december 2020 hadden we ons eerste Franse huis te koop gezet. Twee uur nadat het op internet stond, kregen we een reactie van een stel uit Lyon. Of ze alsjeblieft de volgende dag het huis mochten bekijken. "Mais bien sûr!". Na het rondkijken zaten we met z'n vieren aan tafel en het was snel besloten; verkocht! 'Coup de coeur'. Na jaren zoeken hadden ze eindelijk hun plek gevonden! Nu, een jaar later, wonen wij 600 meter verderop in de vallei, zijn zij dolgelukkig daar, zijn we harstvrienden, buren en collega's. Eric is sjamaan en een bijzonder mens. We wisselen wel eens een plant uit en delen bijzondere plekken in de natuur. Eric heeft ons huis en land ingewijd met een ritueel. Soms maken we samen een vuur. In onze vorige tuin, op de plek waar wij vuur maakten, worden nu vuurceremonies georganiseerd. Mijn eerste vuurceremonie en vuurloop heb ik afgelopen herfst daar beleefd, in onze oude tuin. Een bijzondere ervaring. Ik had een potje sint-janskruid-lavendelzalf in mijn zak gestoken maar ik heb het niet nodig gehad. Ik had geen enkele brandblaar. Waar mijn 'potager' en kruidentuin was, staat nu een constructie van takken voor de zweethut. Her en der vind je nog een medicinale plant tussen het hoge gras. Eric en ik zijn planten- en natuurmensen. We integreren de elementen en rituelen in ons werk en houden van de wonderschone natuur om ons heen. Beiden op eigen wijze en met beide benen op de grond. In onze samenwerking vullen we elkaar goed aan. Daarom organiseren we 10-12 juni ‘een ontmoeting' tussen sjamanisme en 'herborisme'. En daarbij hopen we jullie te ontmoeten. We beloven dat het een bijzonder weekend zal zijn.


en Wat brengt deze ontmoeting?

 • Een zweethutceremonie waarbij 5 inheemse planten / kruiden worden gebruikt.
 • De planten die deze dagen tijdens de sjamanistische rituelen worden gebruikt, openen je voor een ware ontmoeting met de natuur en haar planten, kruiden, bomen, elementen, natuurwezens & spirits.
 • Een sjamanistische wandeling in de nacht om het donker te ontmoeten en de magie en kracht van de nacht te ervaren.
 • Een ceremonie met bloemenessences. 
 • Een wandeling in de mooie natuur  van 'Le Morvan' waar je met al je zintuigen diverse geneeskrachtige en eetbare planten 'ontmoet' in hun eigen biotoop.  
 • Je ontdekt de geneeskracht en de magie van de planten om je heen.
 • Je maakt een persoonlijk natuurmedicijn van wilde kruiden.
 • Voor het diner op zaterdag maken we met elkaar rondom een vuur wilde soep, pesto, infusion en een salade van de planten die we tijdens de wandeling hebben geoogst.

ontmoet Eric Sunfox marchal

Eric: "Ik verheug me om mijn verbinding met het bos met jullie te delen, die diep, mysterieus, archetypisch, magisch en daarom inleidend is. Een plant is gevoelig, ze is vol leven, het is mogelijk om ermee in contact te komen, en je te laten raken door haar gratie "

 

“Je me réjouis de partager avec vous mon rapport à la forêt, profonde, mysterieuse, archétypale, magique et donc initiatique. C’est sensible une plante, c’est plein de vie, il est possible d’entrer en contact avec elle, et de se laisser toucher par sa grâce. Nous partagerons une hutte de sudation particulière accompagnée par la “médecine” de 5 plantes indigènes. Alors nous seront un peu plus ouvert pour rencontrer le peuple végétale, le petit peuple, quelques arbres et plantes maitresses, lors de plusieurs rituels et pratiques chamaniques.ontmoet nataschja

En ontmoet de kruiden. Er zijn veel zoveel wilde planten die onze gezondheid kunnen ondersteunen. Tijdens de wandeling dit weekend leer je met al je zintuigen diverse geneeskrachtige en eetbare planten (her) kennen in hun eigen biotoop. Ik vertel over hun toepassing voor onze gezondheid en deel iets over de magische werking. Na de wandeling maken we een persoonlijk 'natuurmedicijn', wilde salade, soep, kruidenthee en pesto voor het avondeten met de kruiden die we onderweg hebben verzameld.

De nombreuses plantes sauvages peuvent soutenir notre santé. Au cours d’une promenade, vous découvrirez de nombreuses plantes en cours de route. On goûte, on sent les plantes dans leur biotope, je vous transmet quelques plantes que vous pouvez utiliser en cuisine et comme plante médicinale. Ensuite, nous préparons une préparation personnelle à base de plantes, une salade sauvage, soupe, une infusion et un pesto pour le dîner avec les plantes que nous avons ramassées en cours de route.praktische informatie

 • De ontmoeting start 10 juni 2022 om 20.00 
 • en eindigt zondag 12 juni 16.30 
 • Deelname kost € 275 
 • De prijs is exclusief de accommodatie
 • Logies € 70 ( 2 nachten en diner op zaterdagavond)
 • Koffie, thee is gratis
 • Tijdens dit weekend zal er Frans, Engels en Nederlands  worden gesproken
 • Voor uitgebreide informatie download je hieronder het formulier

 

Download
Informatie 10-12 juni 2022
Sjamanisme ontmoet herborisme .pdf
Adobe Acrobat document 122.8 KB


Heb je vragen of wil je de cursus reserveren?

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.