zalf maken


1 & 22 maart 2023

Kruidenzalf maken met vroege voorjaarskruiden

Het is lente! We maken een kleine wandeling in het kruidenveld om de voorjaarskruiden te ontdekken en te oogsten. Ik vertel je dit keer waarvoor je ze uitwendig kunt gebruiken. We zullen in het kruidenatelier de kruiden verwerken in een zalf. Ik geef uitleg over de inhoudsstoffen, het maken van een oliemaceraat en alle grondstoffen. Zo leer je stap voor stap zelf een zalf te maken. Zo heb je voor je leven een degelijk recept waarmee je voortaan zelf kunt experimenteren met andere kruiden, wassen en (etherische) oliën.

Praktisch

Datum & tijd 1 & 22 maart / 10.30 uur - 16.00 uur. 

Locatie kruidenatelier De Herboriste/ Atelier L' Herborsite

Kosten € 55,- Wat krijg je daarvoor? Mijn bezielde begeleiding en kruidenkennis, het recept/lesmateriaal, alle materialen, koffie, thee, tisane, 'quelque chose de délicieuse'. Je kunt het bedrag ter plaatse contant of per pin betalen.

Meenemen

  • Iets om te delen voor de lunch (kaas, hartige taart, noten, fruit, brood, soep etc.)
  • Kleding en schoeisel om je te beschermen tegen eventuele regen. 

Praktisch


21 juni / 1 & 25 juli 2023

Kruidenzalf maken met zomerkruiden

Zomer! Wat een weelde, wat een rijkdom in de natuur. We maken een kleine wandeling in het kruidenveld om de zomerkruiden te ontdekken en te oogsten. Ik vertel je dit keer waarvoor je ze uitwendig kunt gebruiken. We zullen in het kruidenatelier de kruiden verwerken in een zalf. Ik geef uitleg over de geenskrachtige stoffen in de kruiden, over het maken van een oliemaceraat en de grondstoffen. Zo leer je stap voor stap zelf een zalf te maken. Zo heb je voor je leven een degelijk recept waarmee je voortaan zelf kunt experimenteren met andere kruiden, wassen en (etherische) oliën.

Praktisch

Datum & tijd 21 juni, 1 & 25 juli / 10.30 uur - 16.00 uur. 

Locatie kruidenatelier De Herboriste/ Atelier L' Herborsite

Kosten € 55 - Wat krijg je daarvoor? Mijn bezielde begeleiding en kruidenkennis, alle materialen, koffie, thee, tisane, 'quelque chose de délicieuse'. Je kunt het bedrag ter plaatse contant of per pin betalen.

Meenemen

  • Iets om te delen voor de lunch (kaas, hartige taart, noten, fruit, brood, soep etc.)

Praktisch


Vier de seizoenen met kruiden!