twee weekend cursussen

Kruiden, voeding en onze spijsvertering

22-23 april lente detox  & 3-4 juni goed buik gevoel

Een samenwerking met Sabrina Marnet-Letellier


22 & 23 april 2023 lente detox

Ontgiften van het lichaam met kruiden en voeding

Voorjaar! Tijd voor een grote schoonmaak van je huis en lichaam. Hoe kunnen planten en bepaalde voeding je hierbij helpen? Tijdens dit weekend ontdek je de fantastische kracht van planten, voeding & microvoeding om je lijf te helpen met te 'ontgiften'.

Het is voorjaar en dan hoor en lees je veel over detoxen & ontgiften. Detoxen betekent het reinigen van het lichaam van afvalstoffen en gifstoffen middels bijvoorbeeld vasten, een sapkuur, wisselbaden, klei, massage, supplementen en natuurlijk kruiden! De lever speelt een grote rol in dit proces. Misschien heb je nog nooit een reinigingskuur gedaan of vraag je jezelf af of zo'n detox echt zinvol is? Stel dat het zinvol is, hoe kan je dat het beste zo'n kuur doen? Voor hoe lang? Wat kan je qua voeding toevoegen aan je maaltijden of juist beter weglaten om je lever te ondersteunen en daarmee de rest van je lichaam? En welke kruiden kan je gebruiken om je lichaam te ondersteunen bij het reinigen? Hoe gebruik je deze kruiden? 

Tijdens deze tweedaagse workshop zullen Sabrina als voedingsdeskundige en Nataschja als kruidenkundige je helpen om een geode 'detox' voor te bereiden. We maken een kruidenbitter om de lever te ondersteunen tijdens het ontgiften en een persoonlijke  kruidenmelange voor een detox-tisane. Kortom, in dit weekend ontdek je de hoe je je lichaam inwendig kunt reinigen, vitaliseren en wat er nodig is om je lichaam te helpen met het ontgiften. Je kunt alle vragen stellen die je hebt en je leert ook welke fouten je vooral niet moet maken tijdens het detoxen. Ontdek de fantastische kracht van planten, voeding & microvoeding voor je welzijn. 'Omdat de natuur onze oorsprong is.'


3 & 4 juni 2023 goed buikgevoel

Je goed voelen in je buik met kruiden en voeding

Dit weekend besteden we aandacht aan het verbeteren van de spijsvertering middels voeding en geneeskrachtige planten. Een prachtige cursus voor iedereen met (chronische) spijsverteringsproblemen.

Moeilijkheden met je stoelgang? Heb je last van een opgeblazen buik, ondanks je aanpassingen in je voeding? Wil je ontdekken met welke kruiden je je spijsvertering kunt ondersteunen en kan helpen te verbeteren? Wil je een goed buikgevoel? Als je één van deze vragen met ja hebt beantwoord, dan is deze workshop misschien wel iets voor jou! Tijdens deze twee dagen ontdek je welke voedingsmiddelen heilzaam zijn voor je buik en welke je beter achterwege kunt laten voor een betere spijsvertering. Je leert de geneeskrachtige planten kennen die bondgenoten zijn van een goede spijsvertering en die je effectief kunt inzetten bij bepaalde buikproblemen. Ook ontdek je de geheimen van je darmmicrobiota. Wat is de functie van deze bacteriën en hoe kun je je darm-microbiota verbeteren? Je leert hoe je je eigen kruidenthee en tinctuur kunt bereiden om je buikgevoel te verbeteren. Een weekend om je weer te verbinden met je lichaam, de natuur en de voordelen daarvan.


Praktisch

Programma


Tijdens deze twee weekenden is de voertaal uitsluitend Frans.

Deelname aan een weekend kost €190,-

Dat is inclusief het dagprogramma, lunch op zondag, koffie, thee, recepten, de cursus op papier, de kruidenbereidingen en alle cursusmaterialen. De prijs is exclusief logies, ontbijt en diners. 

Je kunt blijven logeren op de slaapzolder of een tentje neerzetten in de tuin. Klik hier voor de informatie betreffende logeren bij Lala Le Prenet. 

Inschrijven voor een weekend

Als je jezelf wilt opgeven voor een weekend kan dat via een e-mail. Vermeld daarin je naam, telefoonnummer en voor welk weekend je jezelf opgeeft. Ik stuur je dan een inschrijfformulier toe. Na de aanbetaling is jouw plek gereserveerd. 

Zaterdag

  9h30 – 10h30 Ontvangst (betalen, tent opzetten etc.)

10h30 – 12h00 Deel 1 (verzorgt door Sabrina)

12h00 – 14h00 Lunch (zelf meenemen)

14h00 – 15h30 Deel 2 (kruidenwandeling Nataschja)

15h30 -  16h00 Pauze

16h00 – 17h30 Deel 3  (Kruidenbereiding Nataschja)

 

Zondag

10h00 – 10h30 ontvangst

10h30 – 12h00 Deel 4 (verzorgt door Sabrina)

12h00 – 13h30 Lunch 

13h30 – 15h00 Deel 5 (Kruidenbereiding Nataschja)Ontmoet Sabrina Marnet-Letellier

In mijn 'eerste leven' was ik ingenieur in de voedingsindustrie. Gedurende meer dan 4 jaar besloot ik de overstap te maken naar de andere kant van het spectrum om mensen te helpen voor hun gezondheid te zorgen via hun voeding en een holistische benadering. Mijn favoriete onderwerpen: spijsverteringsstoornissen, microbiota en hormonen. Ik werk in de regio Lyon en op afstand als voedingsdeskundige, micronutritionist en hypnotherapeut.

 

Dans ma 'première vie', j'étais ingénieure dans l'industrie alimentaire. Depuis plus de 4 ans, j'ai décidé de passer de l'autre côté afin d'accompagner les gens à prendre soin de leur santé grâce à leur alimentation et à une approche holistique. Mes sujets de prédilection: les troubles digestifs, le microbiote et les hormones. J'exerce en région Lyonnaise et à distance comme nutrithérapeute, micronutritionniste et hypnothérapeute. 

Sabrina: Ontdek mijn eerste boek "Voedsel & emotionele overgevoeligheden: "De onbekende sleutels tot chronische pijn en spijsverteringsstoornissen"! 

Interesse? Klik op de afbeelding hiernaast.

 

Sabrina: Je suis également auteure. Découvre mon 1er livre "Hypersensibilités alimentaires & émotionnelle: les clés méconnues des douleurs et troubles digestifs chroniques" !

Tu es intéressé ? Clique sur l'image à droite.

 

Website van Sabrina -Nature'move- 

CONSEIL EN NUTRITION & NUTRITHERAPIE

 


'Lien entre L'Homme et La Nature'