Rozencrème / crème de roses

IK beloof je wel een rozentuin!  

 

Nieuwe crème maken staat op mijn lijst. Ik verwacht de crème half december weer op voorraad te hebben. Je kunt de crème alvast reserveren want ze is altijd snel verkocht.

 

Voor alle huidtypes en een geschenk voor de neus.
Werking: hydrateert, antirimpel werking, beschermt en voedt intens.
Belangrijkste kruiden: Damascusroos, rozenbottels van de muskaatroos en beukenknoppen.

Grondstoffen: gedestilleerd water, hydrolaat van Damascus roos*, jojobaolie*, salboter*, muskaatroosolie*, emulsan, tegomuls, walschotvervanger, beukenknoppenextract*, vitamine E, rozenwas*, etherische olie*, leucidal, melkzuur. (* Biologisch )


Weet je dat er voor 1 liter essentiële olie van rozen tussen de 7.000 en 10.000 kilo bloemen nodig zijn ?
Weet je dat salboter wordt gewonnen uit de noten van de salboom: Shorea robusta. De salboom heeft een symbolische betekenis voor de Hindoes en Boeddhisten. Volgens de Boeddhisten is Boeddha onder de Salboom geboren en gestorven. In mijn crèmes gebruik ik salboter omdat het de huid intens voedt en snel in de huid trekt
Weet je dat de beukenboom beschouwd wordt als de boom van de eeuwige jeugd? Echt, dit kruid is een echte oppepper voor de huid.

 

THT: De crème is zeker een half jaar houdbaar mits je de crème gebruikt met het bijgeleverde spateltje en uit het licht en koel bewaart.

Rozencrème

€ 6,00

  • Uitverkocht

Crème voor de oudere huid

Met wegdistel, goudsbloem, avocado en blaaswier

 

Een crème voor de oudere en droge huid. Anti-aging werking. Hydrateert, herstelt, verstevigd en beschermt de huid tegen uitdrogen en invloeden van buitenaf .

 

Grondstoffen: gedestilleerd water* goudsbloemenmaceraat op amandelolie, avocadoboter, macademiaolie, abrikozenpitolie, jojobaolie, emulsan*, walschotvervanger*, tegomuls*, sheaboter, melkdistelextract,  blaaswierextract, provitamine B5, bijenwas, mimosawas, conservering, melkzuur, micapoeder voor het kleine beetje extra glans en  etherische olie van wierrook, rozenhout en geranium.  * Niet biologisch maar wel natuurlijk en/of plantaardig.

 

Weet je dat wegdistel (Onopordon acanthium) de aanmaak van collageen stimuleert? De plant behoort tot de composietenfamilie. Wegdistels komen groeien vooral in Centraal Europa en Groot-Brittannië. De plant is in Nederland en België zeer zeldzaam. Het extract van de plant in deze crème komt van planten uit de Franse Auvergne. De plant wordt ook gebruikt als plantenmedicijn om de spijsvertering te stimuleren. De wortels, jongen spruiten en bloemhoofden (als de artisjokken) worden in veel landen als groenten gebruikt.

Weet je dat blaaswier (Fucus vesiculosus) de huid verstevigd, mineraliseert en hydrateert? Het wier met de "blazen" groeit aan de kusten van de oceanen en zeeën in het noorden en oosten. Het extract in deze crème komt van blaaswier uit Bretagne.

 

THT: De crème is zeker een half jaar houdbaar mits je de crème gebruikt met het bijgeleverde spateltje en uit het licht en koel bewaart.

 

Gezichtscrème wegdistel

€ 6,00

  • Beschikbaar

Crème voor de gevoelige huid

Kamille, goudsbloemen, avocado, Damascus roos en duindoornbessen 

 

Deze (vegan) crème is lief voor je huid. Met plantenextracten die de gevoelige huid verzachten, hydrateren, beschermen, herstellen en kalmeren.

 

Grondstoffen: kamillewater, macademiaolie, goudsbloemenmaceraat, avocadoboter, jojobaolie, emulsan*, walschotvervanger*, plantaardige glycerine, tegomuls*, sheaboter, amandelwas, vitamine E, duindoornolie, conservering, alfa bisabolol,  etherische olie van Damascus rozen. * Niet biologisch maar wel natuurlijk en/of plantaardig.

 

 

THT: De crème is zeker een half jaar houdbaar mits je de crème gebruikt met het bijgeleverde spateltje en uit het licht en koel bewaart.

Crème voor de gevoelige huid

€ 6,00

  • Beschikbaar

Gezichtsolie / serum

Goud voor je huid & 100% biologisch

 

Voor alle huidtypes. 

Dit serum is opgebouwd uit plantaardige en etherische oliën die heel veel goed doen voor de huid van het gezicht, nek, hals èn de neus (die geur !) De olie heeft een vochtregulerende, hydraterende, herstellende, versoepelende,  antirimpel, collageen opbouwende, revitaliserende, beschermende, voedende en verstevigende werking (zonder overdrijven) . Er is een nacht- en dagversie. (In de nachtversie zitten oliën die het daglicht niet  kunnen verdragen.)

 

Grondstoffen dagversie: olie geperst uit  druivenpitten, abrikoospitten, granaatappelpitten, kersenpitten, framboospitten, cactusvijgen en pruimpitten van pruimen uit Casgogne. Etherische olie van o.a. vetiver, rozenhout en wierrook.

Grondstoffen nachtversie: arganolie, borageolie, teunisbloemolie, muskaatroosolie, rozenbottelolie, duindoornolie, olie geperst uit druivenpitten, en abrikoospitten. Etherische olie van o.a. sandelhout, roos, citroen en vetiver.

 

Gebruik: na het reinigen van het gezicht een paar druppels op de nog wat vochtige huid aanbrengen en zachtjes inmasseren. Je kunt eventueel daarna nog wat crème gebruiken. 

Tip: voor het aanbrengen van de gezichtsolie kan je wat kruidenwater op je gezicht vernevelen.

THT: De olie is zeker een half jaar houdbaar mits je het uit het licht en koel bewaart. In de koelkast is het allerbeste.

 

Serum

€ 10,00

  • Beschikbaar

Biologische kruidenwaters

Deze kruidenwaters zijn biologisch, puur, geurend en hebben allemaal hun eigen specifieke werking. Voor elk huidtype is er een combinatie.

 

Oudere huid: Damascus roos en sandelhout

Gevoelige en tere huid: cicteroos en verveine

Gevoelige en geïrriteerde huid: goudsbloem en kamille

Vette huid: rozemarijn, munt en salie

Droge huid: oranjebloesem en citroenmelisse

Normale/gecombineerde huid: laurier en wilde lavendel

Alle huidtypes: geranium en korenbloem

 

Gebruik:  op de huid van gezicht, hals en decolleté vernevelen na het reinigen van de huid en/of voor het aanbrengen van een crème of olie.

THT: deze planeten waters zijn zeker een half jaar houdbaar mits ze koel en donker worden bewaard. In de koelkast is het beste.

 

Kruidenwaters

€ 12,50

  • Beschikbaar