Morvan

Het nationale natuurpark de Morvan waar wij wonen,  is voor een groot deel nog ongerept. Hier is het stil, is de lucht zuiver en zijn de nachten donker. In het voorjaar stromen de beken en bronnen. Hier kom je kastanjebomen en eiken tegen die honderden jaren oud zijn. Het is een groene, mooie en vredige omgeving waar je kunt wandelen en zwemmen in meren met zuiver water. Er groeien orchideeën in de bermen en einde zomer kan je handenvol bosbessen plukken. De omgeving is niet groots en meeslepend, eerder lieflijk en romantisch. Het is een gebied waar lang geleden de Kelten hebben gewoond. Waar de druides ooit kruiden verzamelden. De moeite waard is een bezoek aan de oude keltische nederzetting Bibracte. 

Elke dag, in weer en wind ben ik in de natuur rondom ons huis te vinden. Ik loop daar meestal met hond Doran of met een groep cursisten. Ik oogst - met respect voor de natuur- wilde planten voor eigen gebruik en diverse kruidenbereidingen. Ik ken de heuvels, bergen, de bossen, beken en dalen rondom de boerderij als mijn broekzak. Graag neem ik je mee op pad en laat ik je een stukje paradijs op aarde zien.

 Bereikbaarheid

De Morvan is vanaf Utrecht met de auto in ongveer 8 uur te bereiken. Op 64 km afstand van onze boerderij is een TGV station; Le Creusot. Je kunt ook de TGV nemen richting Dijon en vandaar een trein naar station Luzy . Dat is bij ons in de buurt. In de omgeving zijn er diverse campings en gites te vinden. Vanaf 2021 is het mogelijk om bij ons te logeren. Als je bij Kruidenatelier DE HERBORISTE een cursus of workshop wilt volgen, kunnen we je adviseren  betreffende een onderkomen om te logeren.