Tussen hemel & aarde 'dans le Morvan'

logeren bij lala le prenet

De tweepersoons gite

Dit is alvast een aankondiging. Volgend jaar vind je hier meer info over de verhuur van onze gite 'Lala Le Prenet'. 

We zijn nog druk bezig met de renovatie maar we kondigen het alvast aan: "eind april 2024 is het mogelijk om de gite voor twee personen te huren". Een plek tussen hemel & aarde om te schrijven, op te laden, te genieten, te ontspannen, te wandelen, een kruidencursus te volgen, stil te zijn, tot jezelf (of elkaar) te komen. Voorheen was dit het huisje voor de boerenknecht. Met behoud van authenticiteit maken we er een sfeervol en comfortabel huisje van. Stilte, schone lucht,  heldere sterrenhemel, wonderschoon uitzicht gegarandeerd. De gite heeft straks een eigen (ommuurd) terras met uitzicht op de weilanden, bos en heuvels. De slaapkamer ligt op het oosten waar je door de raampjes de zon boven de heuvels uit ziet komen. In de 'salle du bains' staat kruidenshampoo en douchegel uit kruidenatelier van 'De Herboriste'. In het voorjaar hoor je de beek klateren. Zomers hoor je in de nacht de veldkrekels en uilen. Overdag kwaken de kikkers in het oude lavoire, hoor je de raven in de bosrand en kan je de hop en zwarte ooievaar bespieden. Er is een goede houtkachel en een flinke voorraad hout waardoor de gite in het najaar en de winter ook comfortabel zal zijn. Er zijn prachtige wandelingen te maken, direct als je de deur uitstapt. "Dans la petite herboristerie"  zijn kruidenmelanges voor tisane, kruidencadeautjes, zalfjes etc. te koop. We kunnen voor een ontbijt zorgen: door ons gemaakt zuurdesembrood (ook een zalige glutenvrije versie!), confiture, granola. (schapen) yoghurt en kaas van de lokale boeren,  seizoensfruit en natuurlijke kakelverse eieren van onze kippen. We houden je op de hoogte en je kan ons volgen op Instagram: gitelalaleprenet. Bienvenue!

De slaapzolder, 'le dortoir'

Van de oude hooizolder boven het kruidenatelier is een eenvoudige slaapzolder gemaakt. We hebben zoveel mogelijk origineel gelaten. Er ligt een vloer van zacht populierenhout, er staan zeven fijne bedden en er is een wasgelegenheid met koud water. Buiten is er ook een wasgelegenheid en een warme douche met uitzicht op de bosrand en de heuvels. Elk bed staat bij een klein raampje waardoor je een stukje sterrenhemel kan zien. Tussen de bedden hangen gordijnen voor wat privacy. Op deze zolder worden ook de kruiden gedroogd. Stel je voor; dat je op zo'n plek in slaap valt. Tussen geurende kruiden en in echte stilte. Tenminste, als je de krekels, de uilen en de kikkers in het 'lavoir' niet mee telt. 'Bon nuit!'.

Kom je met een tentje?

In het veld achter de boerderij, daar waar de wilde kruiden groeien kan je een kleine tent neerzetten. Je kunt gebruik maken van de warme of koude buitendouche. Er is ook een wastafel en een composttoilet. Er zijn maar een paar kampeerplaatsen beschikbaar. Daarom raden we je aan om op tijd een plaats te reserveren. 

Kom je met een camper?

Op de parkeerplaats is er plek voor twee campers. Er is elektriciteit en water. Je kunt gebruik maken van de buitendouche.


prijzen 2024

Standplaats tentje: € 10,- per nacht 

Standplaats camper: € 12,50 - per nacht

Bed op de slaapzolder: € 21,- per nacht (inclusief beddengoed en handdoeken)

Alle prijzen voor logies zijn inclusief toeristenbelasting, gebruik van het buiten-sanitair met kruidenshampoo en douchegel uit het kruidenatelier van De Herboriste. Mits toegestaan kan je een vuurtje maken op de vuurplaats. 

Extra elektriciteit voor de kampeerders: € 3,50 per dag

De elektriciteit  is niet te gebruiken voor het koken op een elektrisch kookplaatje.

Er is geen elektriciteitsaansluiting aanwezig bij de kampeerplaatsen in het kruidenveld.

  • De bovenstaande prijzen gelden voor één persoon.
  • Voor een extra persoon in een tent of camper betaal je € 7,- extra per nacht.
  • Volg je geen meerdaagse cursus maar wil je wel bij ons logeren? Dan betaal je naast bovenstaande kosten € 7,- extra per nacht.
  • Honden zijn ontzettend leuk maar niet welkom. Er lopen reeën, dassen en vossen over ons terrein, we hebben kippen en een grote hond waarvoor we de rust willen bewaren.
  • Het is niet mogelijk om met de auto het kampeerterrein te betreden.

Wil je met ons mee eten?

Als je een meerdaagse cursus bij ons volgt, wordt er voor een warme lunch gezorgd. Dat is bij de prijs inbegrepen. Dat geldt ook voor koffie, thee en tisane. We koken meestal vegetarisch en willen rekening houden met eventuele voedselintoleranties/allergieën. We gebruiken zoveel mogelijk kruiden, fruit en groenten uit 'le potager'  en kazen van lokale boeren en eitjes van onze eigen kippen. Wil je aanschuiven? Dat moet je dat een dag van te voren aangeven. Wil je liever voor jezelf zorgen: er is een koelkast waar je je eten en drinken in kunt bewaren. Frisdrank, bier en wijn kan je zelf pakken en worden apart afgerekend.

  • Een ontbijt kost € 12,50- 
  • Een avondmaaltijd kost € 17,50- 

Reserveren van een slaapplaats

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

'Omdat de natuur onze oorsprong is'