natuurlijk leven met kruiden

Verbind je met de natuur en maak je eigen natuurapotheek


Tijdens deze 5-daagse cursus ontdek je hoe je meer kruiden in je dagelijkse leven kunt gebruiken. Je leert over de geneeskrachtige toepassingen en werking van de meest voorkomende kruiden in de natuur en tuin. Je keert na afloop opgeladen huiswaarts met een krachtige natuurverbinding, een hoofd en hart vol waardevolle kruidenkennis en natuurlijk jouw eigen bereide natuurapotheek. Na deze cursus kan je op een natuurlijke en eenvoudige manier je gezondheid ondersteunen met planten die om je heen groeien en bloeien. 


“Verrijkend, met diepe respect voor de natuur, met grote kennis en humor gegeven. Nataschja leert je kijken naar de kracht en de schoonheid die de natuur ons biedt, zelfs onder handbereik vind je geneeskrachtige planten. Handreikingen voor het leven. Een kruidencursus als diepte-investering voor de persoonlijke ontwikkeling.” Doran van Wamel. Zomer 2021 


Leren over kruiden is het ontdekken

 • van de geneeskracht & toepassing van planten uit de natuur
 • welke kruiden je zelf kunt telen in potten of in de tuin
 • waar de 'wilde' geneeskrachtige planten groeien en hoe je ze kunt herkennen
 • van de juiste wijze waarop je de geneeskracht uit een plant kan halen (extraheert)
 • van de beste manier om kruiden te oogsten, drogen en bewaren
 • hoe je meer kruiden aan je maaltijden kunt toevoegen
 • welke producten je ermee kunt maken om je gezondheid te ondersteunen
 • van een (meer) natuurlijke manier van leven

In mijn kruidenatelier

 • maken we de basis kruidenbereidingen; eenvoudige, krachtige en ècht werkzame producten op natuurlijke basis
 • maken we zalven met planten zoals weegbree, vogelmuur, brunel en vlierbloesem
 • maken we tincturen met bijvoorbeeld moerasspirea, lavendel of valeriaanwortel
 • maken we massage olie met bijvoorbeeld sint-janskruid, klimop of rozemarijn
 • leer je een azijnextractie met honing en aromatische kruiden te maken
 • maak je een persoonlijk elixer om bv de weerstand te verhogen of te ontspannen
 • maken we kruidensnoepjes tegen de hoest, om te ontspannen
 • hebben we het goed met elkaar

Wat levert de cursus je op?


“Ik heb veel geleerd over hoe je kruiden kunt toepassen. Met deze kennis kan je goed thuis aan de slag om zelf siroop, zalf, tinctuur te maken en met de recepten te experimenteren”. Marleen Vlasschaert . Zomer 2023


vijf welzijnsdagen adem & kruiden

Kalmeer je zenuwstelsel met kruiden en ademtherapie

8 t/m 12 JULI 2024

In samenwerking met Manon Mommers organiseert KRUIDENATELIER DE HERBORISTE vijf welzijnsdagen die zijn gewijd aan het volledig tot rust laten komen van je zenuwstelsel. Je leert weer natuurlijk te ademen en je ontdekt welke kruiden & etherische oliën je zenuwstelsel helpen met kalmeren. Manon begeleidt je hierin middels ademtherapie en lichaamsbewustwording. Nataschja neemt je mee de natuur in en in het kruidenatelier ontdek je de geneeskrachtige planten die hierbij ondersteunend zijn. Ontdek hoe je kruiden op een eenvoudige manier kunt integreren in je dagelijkse leven om te ontspannen. Ademtherapie is daarbij een krachtige ondersteuning.

Prijs € 795,- exclusief logies

€ 1.075,- inclusief logies (volpension), een bed op de slaapzolder of een kampeerplaatsherborisme, Verdiepende cursus

Approfondissement

Wordt georganiseerd in de zomer van 2025

Wat je daarvoor krijgt? Betrouwbare kruidenkennis en een beetje avontuur. Ik neem je mee naar naar het bos, het water, de velden, de kruidentuin en heuvels. Daar ontdek je de geneeskrachtige kruiden. Je krijgt vijf zalige, gezonde, warme (vegetarische) maaltijden tussen de middag. Er is elke dag 'quelque chose de sucré', koffie, thee en tisane  en de na de vijfde dag sluiten we af met een apéro.

Het gebruik van alle materialen, de kruiden en grondstoffen voor het maken van de kruidenbereidingen zijn ook bij de prijs inbegrepen. De recepten en kruideninformatie krijg je op papier en de kruidenbereidingen neem je vanzelfsprekend mee naar huis. De stilte, schoonheid, natuur en onze gastvrijheid krijg je er gratis bij. Kies je ervoor om te blijven logeren? ontbijt en avondmaaltijd vragen wij een extra bijdrage. Klik hieronder voor de prijzen en informatie over logeren bij Lala Le Prenet. We zien je graag. 'Bienvenue tussen hemel en aarde dans Le Morvan'. 


Het woord 'herborisme' bestaat niet. Ik introduceer het woord bij deze. Herborisme is een woord gevonden voor een leven met en voor kruiden. Wat me ook bevalt aan het woord is dat het woord 'herboren' erin is verborgen. Dat wens ik je toe, dat je na een kruidencursus en vakantie bij Atelier L'HERBORISTE herboren terug naar huis keert. Met betrouwbare, waardevolle en verrijkende kruidenkennis voor het leven. 

'Parce que la nature est notre origine'