kruiden & vakantie

Vijfdaagse kruidencursus

Beleef een bijzondere vijfdaagse kruidencursus in vakantiesfeer tussen hemel & aarde in natuurpark 'Le Morvan'. Je kunt de cursus combineren met logeren bij Lala Le Prenet. De dagen zullen voelen als vakantie waarin je jezelf verbind met de natuur, onze oorsprong. Tot rust komen en daarbij leren over een natuurlijk leven met kruiden. In de ongereptheid van de natuur van 'Le Morvan' maak je kennis met de rijkdom in gebruik en toepassing van diverse geneeskrachtige planten ofwel kruiden. Dat zijn dezelfde kruiden die je ook in Nederland kunt vinden. In het kruidenatelier leer je hoe je deze kruiden kunt verwerken in kruidenbereidingen. Je keert na afloop huiswaarts met waardevolle kruidenkennis, een vol hart en een kleine voorraad prachtige kruidenproducten in je koffer.

Is dit iets voor jou?

Kruidenvakanties/cursussen en workshops zijn voor de wildplukkers, vrijbuiters, nieuwsgierigen, leergierigen, plantenlovers, veranderaars, verwonderaars, aardebewaarders, natuurliefhebbers, beginnende, gevorderde en professionele kruidenkenners. Voor allen die kiezen voor een  leven dichterbij de natuur, haar seizoenen en haar geneeskracht. Er zijn kruidenworkshops en cursussen met een bepaald thema, van enkele dagen of van een week, in het Frans of in het Nederlands. 

Liever een korte cursus of workshop?


Wil je de geneeskracht van de natuur en haar planten ontdekken?

De kruidenvakanties/cursussen workshops zijn afgestemd op het ritme van het seizoen en de geneeskrachtige planten die daarbij horen. Na het ontbijt zullen we buiten zijn. Elke dag ontdek je een andere biotoop. Aan de kant van het water groeien andere geneeskrachtige planten dan in het veld, de berm of in de schaduw van het bos. De natuur als leermeester. Onderweg, met de voeten in de beek of in de schaduw van een oude eik vertel ik over het gebruik van de geneeskrachtige planten voor onze gezondheid. Je leert hoe je de planten kunt herkennen, oogsten, verwerken en toepassen. Na de warme lunch verblijven we in het kruidenatelier. Daar maken we van de geoogste kruiden een kruidenbereiding. 


Eenvoudige en krachtige kruidenbereidingen leren maken

Afhankelijk van de cursus kan je leren hoe je een kruidenzalf, tinctuur, oliemaceraat, kruidenmelange voor 'la tisane', azijnextractie, natuurlijke antibiotica, crème, balsem, shampoo, gezichtsverzorging, salade, pesto, soep, kruidenzout (en nog meer) kunt maken.  Eenvoudige en krachtige kruidenbereidingen die je voortaan thuis kunt maken. Voor je persoonlijke verzorging, gezondheid en het eten.

Accommodatie & logies

Als je wilt meedoen aan een kruidencursus/vakantie dan kan je blijven logeren Er zijn een aantal mogelijkheden. Boven het kruidenatelier is de slaapzolder. Voorheen  de oude hooizolder.  Daar staan acht bedden en daar hangen de kruiden te drogen. Stel je eens voor, slapen te midden van de geurende kruiden. In het wilde kruidenveld achter de boerderij en kruidenatelier is er plek voor een paar kleine tentjes. Er is ook plaats voor een camper. Buiten is er een warme en koude douche met zicht op de heuvels en bosrand. Je kunt met ons mee-eten. Vanzelfsprekend kan je de kruidencursussen ook zonder logies boeken. Lief je een landschap dat omarmt, donkere nachten, een heldere sterrenhemel, stilte, eenvoud, schoonheid en rust?  Bienvenue tussen hemel & aarde 'dans Le Morvan'.

'Parce que la nature est notre origine'